A zöld szemű szörny – „Nem akarok tőle semmit!”

Azt hiszem, idővel mindnyájan megismerkedünk a zöld szemű szörny szívszorító kézfogásával, aki a féltékenység keserű alakjaként mutatkozik be nekünk. Csakhogy mi, nők, igazából nem a másik lány külsejére, vagy megjelenésére vagyunk féltékenyek, hanem egy sokkal mélyebben gyökerező érzésre, ami a férfiak számára gyakorlatilag felfoghatatlan.

Szerencsémre sokáig nem ismertem a féltékenységet, hiszen mindig magabiztosnak és szépnek éreztem magam, a céljaimat pedig általában elértem. Csakhogy, lehetsz akármennyire sikeres és dekoratív, a világító szemű bestia nem válogatja meg az áldozatait, ezért inkább utóbb, mint előbb, az én ajtómon is bekopogtatott ez a nyomasztó lidérc.

Hogyan lehetséges ez, ha ennyire elégedett vagyok önmagammal?

Sokan azt hiszik, hogy a féltékenységet csupán egy tökéletesen kidolgozott test, egy csinos pofi, egy sugárzó szempár, vagy valaki szexis, telt ajkai válhatják ki, amit valahol legbelül vonzóbbnak találunk a sajátunknál, pedig ez nem teljesen igaz!

Talán tényleg ez indítja el a féltékenységhez vezető utat, de mégsem ez az oka, amiért képesek vagyunk a gyönyörű sminkünket lebőgni egy rosszul sikerült este után. Egy kapcsolat elején hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy soha többé nem kell szembe néznünk a zöld szemű fenevaddal, hiszen annyira vonzódtok egymáshoz, hogy a világot egy hatalmas rózsaszín hálószobának látod, aztán egyszer csak beüt a krach!

“Úgy örülök nektek!” = “Minden vitátok után hozzám fog fordulni, és én boldogan beszélem ellened!”

Megismered a párod által régóta emlegetett lányt, a legjobb „barátnőjét”, akivel megdöbbenésedre pontosan ugyanúgy bájolog a pasid, mint ahogy eddig veled, ráadásul akárhányszor csak összefuttok, a csaj olyan lendülettel ugrik a barátod nyakába, hogy jóformán felborít a mozdulat szele…  Aztán Ő bemutat titeket egymásnak, remélve, hogy majd jól kijöttök, a lány pedig annyira, de annyira kedves veled, hogy az már gyanússá válik, de nem hibáztathatod, hiszen a pasiddal ők már régóta “lelki társak”. Vagy pusztán csak egy paraszt, de az a jobbik eset, hiszen onnantól kezdve bátran állíthatod, hogy jogtalanul bunkózik veled. Na de, térjünk vissza az affektálásukról híres, édességtől csöpögő csajokhoz:

Beindul az agyalás

”Valóban szép ez a lány… És akkor mi van?! Velem van és nem vele!” Ilyenkor jön a képbe a női logika: vajon miért nem volt köztük soha semmi? Mi van, ha csak azért, mert a pasid akarta volna, de nem volt jó az időzítés? Jézusom, mi van, ha most, hogy együtt vagytok, kapcsolt a csaj, és inkább ő is rástartol a barátodra?

Elárulom, minket igazából soha nem a tettlegesség érdekelt, hanem az azt megelőző meghitt pillanatok sokasága. Például az, amikor az első csók előtt mélyen a másik szemébe nézel, és tudod, hogy ez most meg fog történni, vagy az az édes huzavona, ami pontosan addig tart, amíg egyszer le nem rángatjátok egymásról a ruhát. Ezekre féltékeny egy nő, és most látni azt, ahogy a párod akaratlanul is részese egy másik lány izgalmas pillanatainak, az egyik legtehetetlenebb érzés a világon. Hiszen, ő csak azt hajtja, “miért is akarna tőle bármit is ez a lány, elvégre száz éve barátok, már ezerszer történhetett volna akármi, meg hát veled is olyan kedves volt” . Pontosan ez az, amit ez a nő most kihasznál, csak a fiúk mindkét fél irányába elvakultak, ezért a “féltékenykedéseddel” te húzod a rövidebbet!

Hol a határ?

Ezért olyan nehéz elválasztani azt a vonalat, amikor már valakinek a viselkedése nem fér bele és jobban örülnél, ha elkerülnék a pároddal egymást, vagy amikor még a barátság tetejét súrolja, némi provokációval, amire vagy fogékony lesz a srác, vagy remélhetőleg nem.

Játék az egész

Szóval biztos lehetsz benne, hogy a következő bulis estére, amire te sajnos nem tudsz elmenni, a csaj még jobban kidobja a cicijét, még közelebb hajol, még kedvesebb lesz és még többet fog érdeklődni felőled. A pasid pedig egyre mélyebbre süllyed a fekete homály tengerében, miközben a lány csábos pillantásai elfeledtetik vele a külvilágot, te pedig a gondolataiddal és a tehetetlenségedtől megrökönyödve ismét a zöld szemű szörny karmai közt találod magad…!

Hagyd, ez az ő estéje, de ne feledd, a következő lépés a tied! 😉

Fotó:

Oláh Martin photography

Egy korábbi cikkem alapján:

Style.hu

Tetszettek a gondolataim? Oszd meg! :)
 • 24
 •  
 •  
 •  
 •  
 •   
 •  
 •  
 •  
 •  
  24
  Shares

Hozzászólások

2018-01-16T18:30:09+02:00 2018. 01. 13.|Egyéb, Kapcsolatok|